Politiek Leudal waardeert de inzet van burgers in Neer om sportpark ’t Maasveld te moderniseren, maar mopperde maandag over de extra miljoenen die ervoor nodig blijken.

Het college van B en W heeft de politiek onlangs twee miljoen euro extra gevraagd, bovenop de anderhalf miljoen die eerder waren uitgetrokken om van het oude sportpark weer een modern sportcomplex te maken. maandagavond tijdens een commissievergadering praatten de lokale politici erover.

Hilde Glessner (Progressief Akkoord Leudal) vergeleek ’t Maasveld met een spekkoek. „Er komt steeds een laagje bij. ’t Maasveld krijgt onevenredig veel geld. En waar eindigt dit?” Ook de andere fracties waren kritisch over de uitgaven voor ’t Maasveld.

Insprekers van de Stichting Duurzaam Neer en Omstreken, een groep tegenstanders, waren bij de discussie in het gemeentehuis en deden er een schepje bovenop. De stichting verzet zich vooral tegen de komst van een dure wielerbaan op het park en tegen het kappen van oude bomen op het terrein.

Megalomaan

Een zegsman van de stichting noemde ’t Maasveld in een adem met bijvoorbeeld bedrijventerrein Zevenellen een van de „megalomane ambities van Leudal”. De stichting waarschuwde de politici: „Dit is een financiële fuik. De kans is groot dat het niet bij deze twee miljoen blijft.”

Maasveld-voorzitter John van Haeff pleitte voor de andere kant van het verhaal: dertig vrijwilligers zijn tien jaar bezig om van het vijftig jaar oude sportpark een modern complex te maken voor vijftien verschillende sporten. De wielerbaan wacht op 2500 recreatieve fietsers uit Leudal. Het park wordt in 2025 opgeleverd, zei hij.

Wethouder Robert Martens beloofde de politiek niet nógmaals voor geld te zullen aankloppen na deze twee miljoen. „Hier zullen ze het mee moeten doen.” Het slotwoord is aan de gemeenteraad, later deze maand.

Op dinsdag 23 april volgt besluitvorming door de gemeenteraad.  Ga gerust kijken/luisteren!

Klik op de afbeelding en lees de memo welke Stichting Open Club ‘t Maasveld stuurde aan ’t college!

WORDT VERVOLGD